Stravování DPS

 

V kuchyni Domova pro seniory Osoblaha došlo ke změnám v přípravě stravy. Příprava pokrmů se vyznačuje uceleným a systematickým procesem, jenž se opírá o HACCP, zkušenosti kvalifikovaného personálu, čerstvé a kvalitní suroviny, čistotu a pořádek ve všech prostorech, profesionální vybavení kuchyně a zvláště pak o neustálý kontakt se strávníky – uživateli sociálních služeb.

Stravovací provoz domova se aktivně podílí také na různých slavnostních akcích, které jsou pro uživatele připravovány.   Největší objem práce byl jako každoročně spojen s přípravou Velikonoc, Zahradí slavnosti a Vánoc.

V uplynulém roce bylo pro kuchyň pořízeno také několik důležitých věcí, které posloužily ke zvýšení celkové úrovně provozu a k rozšíření jeho služeb. Jedná se například o profesionální odšťavovač , blixer k přípravě mixované stravy a profesionální  myčky na nádobí.

WEB_OSOBLAHA_03

Kvalita celého stravovacího provozu domova související se správnými technologickými postupy, skladováním potravin nebo dodržováním hygienických norem je také pravidelně prověřována Krajskou hygienickou stanicí MSK se sídlem v Ostravě. Výsledky kontrol jsou vždy bez  závady.

V oblasti stravování se držíme zásady, že :

  • stravu upravujeme mechanicky, dle potřeb uživatelů- mletí, mixování, krájení

  • také ovoce podáváme krájené, mixované nebo ve formě šťáv

  • nabízíme výběr ze dvou jídel

  • aktuálně reagujeme na požadavky uživatelů týkajících se příloh u hlavního jídla ( v případě, že uživatel nejí rýži, dostává náhradu ve formě jiné přílohy a to budťo brambor nebo těstovin).